You are here
Home > Beyond it > Cat “de cariera” esti

Cat “de cariera” esti

Multi isi doresc o cariera intr-un anumit domeniu sau …pur si simplu vor o cariera intr-un domeniu oarecare, sa fie bine. Fara sa-si puna prea multe intrebari sau sa-si ridice vreo minge la fileul introspectiv, multi nu realizeaza ca isi doresc concluzia unei vieti profesionale, de fapt.

A face cariera inseamna a munci si a inregistra si rezultate bune intr-un domeniu profesional. Respectiv o persoana care zice ca a facut cariera in vanzari, se presupune ca a lucrat ceva vreme in vanzari si are rezultate demne de mentionat intr-un CV autentic, chiar validat in concret.

O persoana “de cariera” reprezinta persoana care nu numai ca urmareste sa aiba succes intr-un domeniu dorit, dar este si dispusa sa evolueze intr-un mod care sa conduca spre rezultate bune in domeniul respectiv.

Pentru unii cariera inseamna sa ajungi in varf. In care varf si in ce fel de top, isi stabileste fiecare (in)direct dar indubitabil prin ceea ce face si ce arata pe parcurs din punct de vedere personal-profesional, dar si direct prin rezultate concrete si recunoastere transparenta intr-un spectru cat mai larg din punct de vedere socio-profesional, chiar si financiar pentru cei care masoara succesul in bani.

Pentru cei care masoara insa succesul in longevitate calitativa si evolutiva in campul muncii, succesul se masoara incomensurabil in satisfactii, trepte sau limite atinse sau depasite sau recunoastere in cunoasterea respectiva. O alta unitate de masura ar fi o combinatie intre rezultate, popularitate si bani. Fiecare dupa cum se apreciaza pe sine si stie sau afla cate parale face.

Desi pare relativ, cariera se alege, se construieste si deci se dobandeste si se demonstreaza, indiferent daca este incununata de real succes material palpabil sau succes calitativ prin filtrul satisfactiei si al rezultatelor.Talentul poate fi nativ, insa abilitatile se construiesc si se dezvolta, iar mai apoi se cultiva in sensul celei mai bune versiune ale noastre.

Oricum ar fi, cel mai important este sa alegi o cariera pe care ti-o doresti cu adevarat, caci doar asa vei rezista in timp si vei fi fericit cu succesul creat.

In cele din urma, fericirea este sa-ti doresti cu adevarat ce ai ales sa faci in viata, iar o cariera, intr-un context in care esti nefericit cu ceea ce faci, nu are cum sa se transforme nici macar intr-o amintire placuta.

Top