You are here
Home > Anunturi > 5 lucruri de facut in Abu Dhabi

5 lucruri de facut in Abu Dhabi

Emiratele Arabe Unite inseamna mai mult decat Dubai. Abu Dhabi, capitala, ofera si ea diverse atractii care dezvaluie in esenta cultura religioasa si cum aratau Emiratele inainte de a deveni atat de comerciale.

Abu Dhabi este un loc sigur, la cativa kilometri distanta fata de Dubai, accesibil financiar. Il poti face la pas, dar cel mai bine apelezi la un taxi.

1. Spitalul Soimului, Abu Dhabi

Vanatoarea de soimi reprezinta un sport important si traditional al Emiratelor, iar Abu Dhabi are cel mai mare spital dedicat soimilor si deschis publicului.

Soimii sunt foarte importanti in UAE pot sta chiar langa tine in avion daca zbori cu Etihad sau Qatar Airlines.

2. Caii pur sange Arab

Cea mai cunoscuta rasa cabalina din lume. Construiti pentru curse de lunga distanta dar si foarte talentati in concursurile ecvestre pentru sarituri.

Pe timpul iernii turistii pot participa gratuit la Abu Dhabi Equestrian Club. Pentru copii exista si ponei si scoli de echitatie unde si cei care nu sunt membri pot lua lectii.

3. Curse de camile

Cursa camilelor este un eveniment important in UAE  la care patticipa oameni din toata lumea.

Cel mai important sezon este Octombrie- Aprilie cand sunt cursele aproape zilnic. Sunt curse la care spectatorii intra fara bilet.

4. Sheikh Zayed Mosque

Nu e numai cea mai mare moschee din Emirate este una din cele mai mari moschei din lume.

Constructia a inceput in 1996. Cea mai mare carpeta executata manual si un candelabru de 15 metri inaltime si care cantareste 12 tone pot fi admirate si fotografiate zilnic. Exteriorul este impresionant si serios, ies unele din cele mai frumoase #instaphotos.

5. Salukis, ogarii persani

Crescuti de secole de catre beduini, ogarii sunt venerati in UAE si folositi la vanatoare. Sunt extrem de inteligenti si antrenati sa lucreze in echipa cu soimii pentru a recupera vanatul precum gazelele, vulpile sau sacalii.

Ating peste 60km/h si sunt unii dintre cei mai rapizi caini.

Viziteaza centrul Saluki aflat fix langa Aeroportul din AbuDhabi ca sa afli mai mult despre cum sunt antrenati si hraniti. Sau mai bine programeaza o vizita sa-i vezi in misiune live langa desertul Khali

Jumbrella recomanda: 2 zile

20170128_141842

Top