You are here
Home > Visit it > Plutind deasupra Cappadociei (2)

Plutind deasupra Cappadociei (2)

Pentru Jules Verne au fost 5 săptămâni în balon, pentru tine e o singură oră. Zborul cu balonul e magic, planifică-l cu grijă.

Baloanele zboară fie că e vară, fie că e iarnă, doar vântul poate strica planurile.
Zilnic deasupra Cappadociei plutesc 100-150 de baloane și asta se întâmplă de peste 24 de ani, evident cu trafic mai intens în ultimii ani. A crescut numărul turiștilor s-a aglomerat și cerul.
Capacitatea nacelei în majoritatea cazurilor este de 20 de persoane, doar că în cazul ăsta vei sta destul de înghesuit, dacă mai ai și vreo doi parteneri de zbor mai agitati ti-ai stricat linistea. Alege o companie care îti garantează ca nu veti fi mai mult de 16 în aceeași nacelă.
Zborurile se fac dimineața când curentii de aer nu s-au trezit și soarele își face aparitia.
La 6.30 ești în fata balonului, în timp ce tu iei micul dejun, balonul se umflă.

Povestesc despre detaliile tehnice, despre paharul de șampanie de la final, dar despre cum e sus în aer, nu pot dezvălui (nu fac spoiler). Pot doar un pic sa spun ca magia exista… 😉

Aterizarea se face după aproximativ o oră la punct fix pe platforma unui autoturism de teren. Precizia pilotului te impresionează, iar contactul cu pământul este cu mult mai fin decât atunci când avionul pune rotile pe pistă.
Siguranta e foarte importantă pentru toata lumea, așa că respectă instructiunile pilotului și totul va fi perfect. Piloții au 180 de ore de antrenament și incă 100 de ore de practică înainte de a se naviga balonul.

Pluteste cu sufletul si zboara cu balonul.

IMG-20181028-WA0054IMG-20181028-WA0053IMG-20181028-WA0056

Top