You are here
Home > Visit it > Cu mintea esticului in corpul vesticului, calatorie in Asia – partea 1- POARTA

Cu mintea esticului in corpul vesticului, calatorie in Asia – partea 1- POARTA

TIMP DE CITIRE 3 MIN

Ai citit despre Asia, ai vazut filme, ti-au povestit prietenii insa nimic din toate astea nu are legatura cu realitatea Asiei. Asia are o energie speciala pe care corpul vesticului o percepe de cand face primul pas pe continent. Fie ca e vorba de Singapore, Japonia sau Indonezia si India.

Azi iti povestesc despre poarta de intrare in Asia, Jewel Changi  parte a aeroportului din Singapore inaugurat in aprilie 2019 si care pana in Octombrie a avut peste 500 milioane de vizitatori.

Acelasi consortiu condus de Moshe Safdie care a realizat cunoscutele Garden by the Bay si-a pus amprenta pe acest complex care leaga cele trei terminale ale aeroportului. In fata terminalului 1 te intampina cea mai inalta cascada de interior, numita Rain Vortex care este inconjurata de padure. Daca inchizi ochii pentru cateva clipe uiti ca esti in aeroport, auzi ciripitul pasarelelor, susurul cascadei si simit mirosul padurii tropicale.

Jewel include gradini, un hotel, peste 300 de magazine ale celor mai cunoscute branduri internationale si se intinde pe 10 nivele. Nu trebuie sa ratezi Shiseido Forest Valley, Canopy Park, Rain Vortex si cel mai bun tort din cele mai fine clatite de la LadyM.

Shiseido Forest Valley are 22.000 mp, peste 3.000 de specii de copaci, 60.000 de arbuști din toată lumea.

Rain Vortex este cea mai inalta cascada de interior din lume are 40 de metri si debitul pe minut este de 37.850 litri. Acoperisul este realizat din 9000 de piese de sticla. Cascada are si viata de noapte, luminata si acompaniata de un spectacol auditiv – devine punctul de atractie al aeroportului.

Canopy Park se afla la ultimul nivel si are 14.000 de metri patrati are doua gradini superbe, un pod suspendat de unde poti admira Vortexul, un labirint si multe spatii de joaca pentru copii, tobogane, plasa de catarat.IMG_20191024_133152

Accesul in Jewel este gratuit, doar pentru Canopy Park ai nevoie de 5 usd singaporezi.

Aeroportul se afla la 20 de kilometri de centrul orasului. Poti ajunge la orice hotel cu shuttle busul din aeroport sau poti chema echivalentul Uberului in Asia – Gojek

Top